Informatie Koor, dirigent en pianist

Dit koor uit Scheveningen, ontstaan in 2008, bestaat uit ruim 45 enthousiaste leden. Het repertoire bestaat uit geheel eigen wijze covers van popmuziek,

Video koor

Foto's koor

Optredens waren er al eerder van Paradiso Amsterdam tot Haarlem en het Westland tot het Paard in Den Haag en natuurlijk niet te vergeten op vele locaties in Scheveningen. Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat dit koor initiator is van het grootste korenfestival van Den Haag onder de naam 'Terug naar de Kust'.

Dirigent is Merel van Geest

Merel van Geest (1984) is een sopraan die sinds 2009 twee masters haalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar repertoire kenmerkt zich door grote diversiteit. Merel is een all-round zangeres die zowel klassiek als musical maar ook pop met veel liefde aan haar publiek brengt. Zij is benoemd tot Haags toptalent, waardoor ze de kans kreeg om een eigen en eigentijdse producties met topsolisten te realiseren. Door haar affiniteit met theater en musical heeft ze nu brede ervaring opgebouwd in koordirectie.

 

 Jonathan Kahana, geboren 2002 is de nieuwe pianist van het YMCA Popkoor

Op zijn vierde zong hij al bij het Kindertheaterkoor De Zeesterren en rond zijn negende is hij begonnen met klassieke pianoles bij Jos Kee. Hierna is hij popmuziek gaan spelen, op piano, maar ook op gitaar en met zang. Via een muziekschool is hij in verschillende bandjes gaan spelen.

Muzikale voorkeuren van Jonathan zijn artiesten als Ed Sheeran, Lewis Capaldi en Coldplay.

Naast zijn tijdsbesteding aan muziek, speelt hij al 15 jaar rugby bij de Haagsche Rugby Club en is tweedejaars student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek bij Hogeschool Leiden.